Ideja o osnivanju taekwon-do kluba koji će okupljati djecu i omladinu oko zajedničke ideje, sporta, potekla je još od 2005. godine. U Novembru mjesecu iste godine osnovan je i otpočeo sa radom TAEKWON-DO KLUB ”TORNADO” u sarajevskom naselju ”Pofalići”. Grupa ljudi, osnivača, je postala svjesna da samo sopstvenim snagama i zalaganjem može pomoći našem društvu a najbolji način je promocija sportskog života naše djece i omladine.

Tradicionalni taekwon-do u okviru Internacionalne Taekwon-do Federacije,  je osnovna borilačka vještina koja se počela vježbati u našem klubu, ali nakon niza odličnih rezultata u kickboxing-u od 2014. godine osim taekwondoa počinjemo vježbati disciplinu light contact te službeni naziv kluba postaje KLUB BORILAČKIH VJEŠTINA ”TORNADO”. Ova promjena je nastala kao rezultat uključivanja više sportskih disciplina u naš program odnosno obogaćivanja sadržaja koje nudimo.

Od 2006. godine Klub je učestvovao na desetine domaćih i međunarodnih turnira te osvojio preko 500 medalja. Za taekwon-do reprezentaciju Bosne i Hercegovine u proteklom periodu dao je 5 seniorskih članova te učestvovao na tri Evropska prvenstva; Wroclav-Poljska 2008, Bratislava-Slovačka 2011 i Sofija – Bugarska 2017. Najveći reprezentativni rezultat je osvajanje bronzane medalje u borbama na evropskom prvenstvu u Slovačkoj  2011. Godine. Osvajač tog odličja je Džaferović Arnel u ketegoriji -57 kg.

Klub je član Taekwondo Saveza FBIH i Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine te aktivno učestvuje u radu svih organa i tijela oba navedena Saveza a sve u skladu sa Zakonom o sportu Bosne i Hercegovine.